Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

НАЈУКУСНИЈА ПЕСТО ПАСТА: Сваки залогај се топи у устима

Песто сос од босиљка из кућне радиности је најбржи и најздравији ручак који можете направити током летњих врућина

1720953810_shutterstock_2358708229.jpg
Пхото:Схуттерстоцк
Oglas

Потребни састојци за песто:

Свеж босиљак (ђеновезе) само листови
семе бундеве - голица или може бадем, ораси, индијски ораси
маслиново уље
(може и бели лук и качкаваљ да се дода, на вама је)
Припрема: Босиљак опрати и одвојити листиће ставити их у блендер. Додати голице по жељи (или коштуњавог воћа), налити мало маслиновог уља и додати со и све самлети у густу смесу.

Скувати макароне или шпагете па додати у врелу тестенину овај добјени песто.

Послужити уз парадајз салату, а можете додати и по неку маслину.

Зашто је баш ово најздравији летњи ручак?

Главни састојак овог оброка је свеж босиљак који је један од најјачих антиоксиданата. Босиљак је извор Б6 витамина и магнезијума и сматра се једним од најбољин намирница за здравље срца. Конзумиран сиров има још јаче дејство.

Парадајз се сматра главном воћком за мршављење јер 95% парадајза чини вода. Богат је А, Ц, К, Б6 витаминима, фолном киселином и калијумум, натријумом, магнезијумом, фосфором и бакроми сматра се одличним за срце и снижавање крвног притиска.

Ту је и маслиново уље је најбоље од свих масноћа које треба да унесете у тело. Једна кашичица садржи толико Е витамина колико је потребно за здравље коже. Редовна употреба смањује ризик од кардиоваскуларних болести.

Стилл

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas