Мимоза салата је многима омиљено предјело.
Време пред крај године је обично резервисано за окупљање, оброке са пријатељима и породицом. Сада су нам рецепти потребни више него икада, па уколико нисте смислили пређело или додатак јелу остављамо вам рецепт за многима омиљену салату - мимоза салату.
Рецепт за мимоза салату
Потребно:
- 4 већа кромпира
- 6 јаја
- 2 павлаке
- 1 мајонез од 100 гр
- стишњена шунка око 300 гр
- кисели краставчићи, пола тегле
- 300 гр качкаваља или траписта
- со и бибер
Припрема:
Кромпир обарити у љусци па га скроз охладити и изрендати. Јаја добро обарити, да жуманце буде тврдо кувано. Изрендати шунку, сир и краставчиће ситно исецкати.Измутити павлаку и мајонез.
Прочитајте још: Скоро сви је спремају ПОГРЕШНО: РУСКА САЛАТА је омиљена на празничној трпези, а ПРАВЕ САСТОЈКЕ мало ко зна
Након сецкања, ређајте редом, кромпир, па посолити и побиберити па намазати преливом од павлаке и мајонеза, потом ставити шунку, па јаја и сир. На крају краставчиће, па премазати.
Поновити поступак још једном, па на крају ставити изрендано жуманце и сир.
Мимозу салату служите хладну и уживајте у укусу.