Posna mimoza salata može da bude jednako ukusna kao i mrsna
Mimoza je mnogima omiljena salata, njena priprema je brza, a ima i različite varijacije, pa je možete prilagoditi i posnom meniju.
Sastojci:
- 300 g posnog majoneza
- 2 veća krompira
- 1 šaka praziluka
- 3 kuvane šargarepe
- 1 čen belog luka
- 300 g kupusa
- 150 g biljnog sira
Priprema:
Krompir skuvajte, pa kada se ohladi isecite na kockice. Praziluk iseckajte na kolutove, pa dodajte u krompir, posolite, pobiberite i sipajte malo ulja i sirćeta. U drugoj posudi pomešajte šargarepu koju ste skuvali i isekli na kockice, mleveni beli luk, pa posolite i nauljite. U trećoj posudi isecite kupus na trake ili izrendajte, pa posolite, prelijte uljem i sirćetom. Uzmite posudu u kojoj ćete servirati i prvo poređajte krompir sa prazilukom, pa premažite majonezom, zatim šargarepu i beli luk, pa premažite majonezom, na kraju ide kupus i opet majonez. Pospite rendanim sirom.
(Stvar ukusa)