Пожелећете да их спремате сваког дана
Потребно је:
- око 400 г брашна
- 250 мл јогурта
- 20 мл уља
- 50 г маслаца
- 20 г квасца
- 300 г шљива
- кашика шећера
- мало соли
Припрема:
Квасац размутите у мало млаке воде, додајте кашичицу шећера, маслац, јогурт и све измутите жицом. Додајте брашно и со, па замесите глатко мекше тесто. Оставите пола сата да нарасте. Шљиве исеците на половине и поспите шећером. Развијте тесто оклагијом у правоугаоник, затим исеците на квадрате, па у средину сваког ставите једну или две шљиве. Преклопите са све четири стране, притисните и окренуте надоле и на крају ређајте у плех подмазан уљем. Покријте их да малo нарасту, а затим премажите уљем и пеците у загрејаној рерни на 200 степени, око 30 минута, док лепо не порумене. Готове бухтле поспите шећером у праху.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ