Ово дивно пециво идеално је за доручак уз белу кафу или чај, или за вечеру
Састојци:
За тесто:
500 г брашна
100 г шећера
1 коцка свежег квасаца или 2 кесице сувог квасаца
1/4 л млаког млека
3 цела јајета или 3 жуманцета
70-100 г путера или маргарина
1/2 чајне кашичице соли
Фил:
250 г мармеладе или џема
1 чајна кашичица цимета
Припрема
Све састојке сјединити и оставити око сат времена да тесто надође (ако је тесто ретко, додати још мало брашна, а ако је густо, додати мало млека). Премести и формирати 12-15 лоптица. Оставити да мирује још 15-так минута. Сваку напунити са једном кашиком џема, затворити и поређати у подмазану тепсију. Премазати отопљеним путером. Пећи у загрејаној пећници. Када мало порумене прекрити фолијом. Пећи на 190 Ц 25-30 минута.
САВЕТ
По жељи се у тесто могу додати и сецкани ораси или сервирати са ванила сосом, пасираним јагодама, неким другим воћем или прошарати чоколадом. Могу се филовати мармеладом по жељи. Ово тесто је идеано и за штрудле.
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ