Poželećete da ih spremate svakog dana
Potrebno je:
- oko 400 g brašna
- 250 ml jogurta
- 20 ml ulja
- 50 g maslaca
- 20 g kvasca
- 300 g šljiva
- kašika šećera
- malo soli
Priprema:
Kvasac razmutite u malo mlake vode, dodajte kašičicu šećera, maslac, jogurt i sve izmutite žicom. Dodajte brašno i so, pa zamesite glatko mekše testo. Ostavite pola sata da naraste. Šljive isecite na polovine i pospite šećerom. Razvijte testo oklagijom u pravougaonik, zatim isecite na kvadrate, pa u sredinu svakog stavite jednu ili dve šljive. Preklopite sa sve četiri strane, pritisnite i okrenute nadole i na kraju ređajte u pleh podmazan uljem. Pokrijte ih da malo narastu, a zatim premažite uljem i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni, oko 30 minuta, dok lepo ne porumene. Gotove buhtle pospite šećerom u prahu.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU