Пудинг је десерт који сви воле.
За домаћи пудинг од ваниле неће вам требати пуно времена, а ни састојака.
Лако се прави, а о укусу је сувишно говорити.
Прочитајте још: Слатко, кремасто, укусно: Сутлијаш на ТУРСКИ начин (РЕЦЕПТ)
Састојци:
400 мл млека
30 г густина
1 жуманце
1 кашика шећера
1 кесица ванилин шећера и пола штапића ваниле
Припрема:
У шољу ставити жуманце, густин и једну кашику млека, па добро промешати.
У шерпу ставити остатак млека, шећер и ванилин шећер и загрејати до кључања.
Пре него што прокључа, полако усути мешавину густина, жуманцета и млека, и мешајући додати издробљену половину штапића ваниле.
Кувати на лаганој ватри док се не згусне.
Пудинг сипати у претходно поквашене чиније и охладити.
Пре служења можете посути боровнице, малине или јагоде.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ