Puding je desert koji svi vole.
Za domaći puding od vanile neće vam trebati puno vremena, a ni sastojaka.
Lako se pravi, a o ukusu je suvišno govoriti.
Pročitajte još: Slatko, kremasto, ukusno: Sutlijaš na TURSKI način (RECEPT)
Sastojci:
400 ml mleka
30 g gustina
1 žumance
1 kašika šećera
1 kesica vanilin šećera i pola štapića vanile
Priprema:
U šolju staviti žumance, gustin i jednu kašiku mleka, pa dobro promešati.
U šerpu staviti ostatak mleka, šećer i vanilin šećer i zagrejati do ključanja.
Pre nego što proključa, polako usuti mešavinu gustina, žumanceta i mleka, i mešajući dodati izdrobljenu polovinu štapića vanile.
Kuvati na laganoj vatri dok se ne zgusne.
Puding sipati u prethodno pokvašene činije i ohladiti.
Pre služenja možete posuti borovnice, maline ili jagode.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU