Божанствен укус омљене посластице из детињства
Потребно је за карамел:
- 120 г шећера
- 2 кашике воде
Још:
- 3 јајета
- 500 мл млека
- 50 г шећера
- кесица ванилин шећера
- кашичица густина
Припрема:
Шећер сипајте у шерпу, додајте воду, па кувајте док не порумени, односно док не добијете карамел. Док је врућ пажљиво сипајте у посуду или чинију по избору. У шерпу сипајте млеко, загрејте га, али да не прокључа, па га склоните са шпорета. Помешајте шећер, ванилин шећер и густин, па додајте у топло млеко и добро промешајте. Смесу сипајте у чинију преко карамела, ставите у плех у који сте сипали воду и пеците у загрејаној рерни на 160 степени, око 50 минута. Оставите посластицу да се добро охлади, па је окрените на тањир.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ