Грци имају своју верзију проје
Ако тражите добар рецепт за проју, Грци је спремају тако да буде мекана и издашна, а споља крцкава. Тајна је у поврћу које се додаје у тесто да би било сочно и меко, а зачини и фета дају карактеристичан грчки шмек. Ево како се прави грчка проја, а не пропустите ни рецепт за традиционалну српску проју.
Састојци:
- Шоља кукурузног брашна
- Шоља пшеничног брашна
- Две кашичице прашка за пециво
- 2 јаја
- Шоља јогурта
- 120 грама маслаца
- 2 кашике маслиновог уља
- 1 мала тиквица
- 200 грама фете
- Мајчина душица
Припрема:
Загрејте рерну на 200 степени Целзијуса. Све суве састојке умутите у једној чинији, а уље, јогурт и отопљени маслац у другој. Помешајте обе смесе и додајте изрендану тиквицу, као и уситњену фету. Добро измешајте, сипајте смесу у подмазани плех, поравнајте и поспите мајчином душицом. Пеците најмање 35 минута, или док чачкалица забодена у средину не изађе сува. Охладите до собне температуре и исеците на троуглове, тако је Грци сервирају. Пријатно!
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ