Ако волите карамел крем и фил овај рецепт ће вам се свидети
Да би успео колач или торта који садржи карамел фил потребно је да он испадне како треба. Многе домаћице су направиле бар неку од ових грешака па је фил био горак или пун грудвица.
1. Користите посуђе са танким дном
Имајте на уму да се посуђе са танким дном неравномерно загрева, тако да ће део шећера изгорети а део се неће отопити. Уместо тога бирајте тигањ са дебљим дном од нерђајућег челика.
2. У истој шерпи кувате и кармелизујете фил
Ово избегавајте. Да би фил био уједначен потребно је да користите чисто посуђе.
3. Не стављате бели шећер
Обавезно користите бели шећер и држите се рецепта, да не бисте покварили укус фила.
4. Правите на јакој или слабој температури
Немојте карамел фил да правите на јакој ни слабој ватри. Подесите средњу температуру да би се шећер довољно истопио и згуснуо.
(Трпеза)