Шерпа и шећер су основни састојџц потребни да би се направиле карамеле.
Карамеле су омиљене зимске бомбоне чији укус може човека у тренутку да орасположи.
Прочитаје још: Руси нису познати по слаткишима, али овај КОЛАЧ морате пробати
Потребно је:
- 250 г шећера
- 250 мл слатке
- павлаке
- 30 г путера
- 60 г меда
- екстракт
- ваниле
Припрема:
Округли калуп обложите пек-папиром и мало науљите. У шерпу ставите све састојке, добро их промешајте и загревајте лагано, на тихој ватри, да се шећер растопи. Када се маса видно згусне одмах је сипајте на обложен плех и оставите да се прохлади. Док је још млака, али већ стегнута, пажљиво је одлепите од папира, па вратите на њега и науљеним ножем сеците коцкице.
Прочитајте још: Купите две крушке и направите брзо и лако овај ЕЛЕГАНТНИ слаткиш попут француских кувара (Фото)
Карамел бомбоне ставите у фрижидер да се стегну. Уколико волите, наведеним састојцима можете да придружите и мало млевеног или ситно сецканог лешника.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ