Сигурно сте некада јели овако припремљени кромпир, али нисте знали да га обожава и Драган Николић
Знао је да спреми свега неколико јела, а запечени кромпир са сланином је био његов специјалитет.
Наши стари баке и деке често су то јели када нису имали могућности за више, а за кромпир и сланину се увек имало, тако да је ранијих година ово јело било редован оброк српских трпеза на селу.
Легендарни глумац га је обично спремао зими уз пиво, али је и лети одличан оброк који може да се послужи за ручак или вечеру.
Ако желите можете додати и неки сир, као и мало першуна.
Састојци:
3 кромпира
мало кајмака
6 шнита сланине
Припрема:
Кромпиру немојте да љуштите кору, него га само оперите и исеците на пола. Ставите у плех и пеците на 200°Ц неких 15 минута. Затим извадите и ставите преко сваког шниту сланине, мало кајмака и вратите да се пече. Када буде готов додајте још мало кајмака и послужите уз хладно пиво.
(Информер)
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ