Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ОД ТАДА ВИШЕ НИШТА НИЈЕ ИСТО: Најтрагичнији догађај у животу Драгана Николића

Гага Николић био је на ивици депресије због тешке трагидије која га је погодила, а његове мудре мисли не смеју се заборавити

1728293414_Dragan-Njikoloic.png
Пхото:принтсцреен/инстаграм
Oglas

Живот Драгана Николића обележила је једна смрт која је посебно утицала на његов препознатљив осмех којим је пленио на филмском платну. Наиме, на његов рођендан, 20. августа умро је његов старији брат Мирослав, због чега Гага никада више није прослављао свој рођендан.

Губитак рођеног брата га је потпно променио. Српски глумац се након тога прилично повукао у себе - био је на ивици депресије и веома дуго је патио.

"Углавном смо живели по улицама Београда, није било компјутера, играчака, сами смо смишљали игре. На мене је велики утицај имао и мој старији брат Мирослав, данас покојни. Био ми је животни учитељ и узор у многим стварима. Видео бих и где он греши, па сам тако могао да исправим своје понашање", овако је говорио Драган Николић о брату Мирославу.

Осим легендарних улога по којима ћемо га заувек памтити, Гага је за собом оставио и мудре мисли, које свакако вреди прочитати.

Ево неких од њих:

-Ако мушкарац није способан да усрећи оно што има поред себе, није способан да усрећи ни своје.

-Никад нисам био сиромашан, али сам био без новца. Бити без новца је пролазно стање, бити сиромашан је стање духа.

-Имам чудан укус. Свиђају ми се људи који имају душу.

-Сматрам да је налакше нешто пресећи и завршити. Много је теже борити се.

-Будите паметнији од трачева и једноставно живите свој живот.

-Себи никада нисам дозволио да мислим да сам најбољи или на неки начин велики. Мислим да је то својство будала - веровати да си неко други.

-Не разводите се преко новина, не шаљите поруку партнеру преко новина, пронађите своју интиму.

-Никога не вучем за рукав, али тражим поштовање, исто оно које имам са онима са којима радим.

-Живео сам у истом крају са Ромима и не правим социјалне разлике да ли је неко сиромашан или богат, црн или бео.

Овако је Гага говорио о Милени:

-А она, једним погледом успе да ми помери свет и једним осмехом поправи дан. И онда ме питају зашто је волим.

-Ја сам победио том неком својом жељом да је освојим.

-Кад сам јој пришао имао сам утисак да ми је то стара школска другарица коју дуго нисам видео, или нека девојка из краја коју познајем цео живот. Управо у томе је њена права величина. Освојила ме је својом непосредношћу и нормалношћу, упркос великој популарности коју је већ тада уживала.

Њихова љубавна прича је имала много имена- Нада и Џими Барка. Лепа Трајковић и Флојд. Јулијана и Прле. Милена и Драган. По многим ролама ћемо их заувек памтити, али можда највише по њиховим улогама супруге и супруга у браку који је трајао дуже од четири деценије.

Радња ове романсе започела је још турбулентне 1969. године, када су се упознали на снимању филма "Хороскоп". Милена је већ била нова звезда југословенске кинематографије и лепотица за којом су многи уздисали. Драган још увек само млади фрајер са београдске калдрме, који покушава да се избори за своје место на великом платну.

Није требало дуго да познанство прерасте у љубав, љубав у брак, а брак у домаћу верзију "Америцан Сwеетхеартс" феномена. А и тај брак је, баш као љубав, започео – на филмском сету.

"Усред снимања једног филма, замолили смо редитеља да нас пусти на паузу. Повели смо и нашу куму Секу Саблић и отишли у општину Врачар да се венчамо. Након венчања смо се вратили на снимање, и наставили да радимо", рекла је Милена у једној емисији.

Пар није имао нити једну фотографију са свог венчања, "само“ ову анегдоту, вреднију од сваког кадра. Можете ли данас замислити тако нешто?

Стилл 

Бонус видео: 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas