Ако волите кувана јаја онда направите пуњена
Пуњена јајасу се служила за предјело још у старом Риму, а због пикантног укуса су називана и ђавоља. Била су незаобилазна на свакој гозби, а касније се експериментисало са намирницама, па су се и укуси мењали. Пуне се жуманцима и састојцима по жељи, а смеса ће бити лепша ако у њу додате и јогурт или мајонез. Наш данашњи предлог су и пуњена јаја украшена сланином, која даје посебан шмек, а супер су предлог за доручак после Ускрса када вам пресотане гомила јаја.
Састојци:
8 јаја
1/4 шоље мајонеза
1/2 кашичице дижон сенфа
1/4 кашичице белог лука у праху
1/4 кашичице слатке паприке
1 кисели краставац
4 шните сланине
Припрема:
Јаја скувајте и скините им љуску, па пресеците на пола и извадите жуманца. Жуманца виљушком испасирајте, а онда додајте мајонез, сенф, бели лук у праху, со, бибер, слатку паприк и ситно сецкани кисели краставац. Добро сједините, па напуните беланца. Украсите ситно сецканом сланином коју сте претходно пропржили.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ