Током врелих дана, када вам се не пали шпорет, припремите хладну шпанску супу гаспачо.
Потребно је:
- 1 кг парадајза
- краставац
- 3 паприке
- главица црног лука
- 5 ченова белог лука
- 60 мл маслиновог уља
- сок од једног лимуна
- кашичица соли
- мало першуна или босиљка
Прочитајте још: Идеалан летњи ручак: ПАЕЉА са морским плодовима за 20 минута (РЕЦЕПТ)
Припрема:
Опран парадајз и краставац ољуштите и крупно насецкајте. Паприке очистите од семенки. Обе врсте лука ољуштите и такође насецкајте, па све ставите у блендер. Посолите, улијте маслиново уље и сок од једног лимуна. Изблендирајте, али водите рачуна о томе да не буде превише уситњено. Када то учините, можете да додате још соли или уља ако је потребно.
Прочитајте још: Посни ђувеч за оне који посте или држе дијету (ФОТО/ВИДЕО)
Гаспачо охладите и служите га са коцкицама леда, декорисан першуном или босиљком, у дубоким тањирима, чинијама или, чак, ширим стакленим чашама.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ