Tokom vrelih dana, kada vam se ne pali šporet, pripremite hladnu špansku supu gaspačo.
Potrebno je:
- 1 kg paradajza
- krastavac
- 3 paprike
- glavica crnog luka
- 5 čenova belog luka
- 60 ml maslinovog ulja
- sok od jednog limuna
- kašičica soli
- malo peršuna ili bosiljka
Pročitajte još: Idealan letnji ručak: PAELJA sa morskim plodovima za 20 minuta (RECEPT)
Priprema:
Opran paradajz i krastavac oljuštite i krupno naseckajte. Paprike očistite od semenki. Obe vrste luka oljuštite i takođe naseckajte, pa sve stavite u blender. Posolite, ulijte maslinovo ulje i sok od jednog limuna. Izblendirajte, ali vodite računa o tome da ne bude previše usitnjeno. Kada to učinite, možete da dodate još soli ili ulja ako je potrebno.
Pročitajte još: Posni đuveč za one koji poste ili drže dijetu (FOTO/VIDEO)
Gaspačo ohladite i služite ga sa kockicama leda, dekorisan peršunom ili bosiljkom, u dubokim tanjirima, činijama ili, čak, širim staklenim čašama.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU