Савршено куван и сочан лосос који лежи на подлози од динстаног спанаћа на белом луку и умотан у златно хрскаво и лиснато тесто је врхунац хедонизма који себи можете да приуштите
Ово готово краљевско и празнично јело одушевиће вашу породицу и пријатеље. После говеђег "wелингтона" који је одушевио цео свет, сада на сцену ступа мало модификован рецепт, тако да уместо меса стављамо рибу!
Прочитајте још: Рецепт за прави РАТАТУЛИ: Француско традиционално јело за целу породицу!
Састојци:
2 кашике путера
2 чена белог лука исецкана
½ средњег лука сецканог
140г свежег спанаћа
1 кашичица соли , за спанаћ
1 кашичица бибера , за спанаћ
⅓ шоље презле
110г крем сира
¼ шоље сецканог пармезана
1 лист лиснатог теста , омекшаног на собној температури
1 филе лососа
1 кашичица соли за лосос
1 кашичица бибера за лосос
1 јаје, умућено
Припрема:
Загрејте рерну на 220°Ц. У тигању на средњој ватри истопите путер. Додајте лук и бели лук, кувајте док не постане провидан. Додајте спанаћ, со и бибер, кувајте док спанаћ не омекша. Додајте презле, крем сир, пармезан, мешајући док се смеса не сједини. Уклоните са ватре и оставите на страну. На дасци за сечење поравнајте лист лиснатог теста. Ставите лососа у средину теста и зачините са обе стране сољу и бибером. Ставите неколико кашика мешавине спанаћа на лосос, заглађујући га тако да се не прелије по боковима. Преклопите ивице лиснатог теста преко лососа и спанаћа, почевши са дужим странама, а затим са краћим крајевима. Одрежите вишак теста са крајева. Преокрените лосос умотан у лиснато тесто и пребаците у плех обложен папиром за печење. Размућеним јајетом премажите врх и стране теста. Зарежите врх теста ножем, секући плитке дијагоналне линије. Пеците 20-25 минута, док тесто не порумени. Нарежите, па послужите!
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ