Направите макроне за викенд и укућани ће бити одушевљени.
Најлепши и најслађи француски колачић! Макрони су као облачићи, као сан који се топи у устима.
Прочитајте још: Хранљив и укусан ручак: Направите бело месо из рерне (ФОТО/ВИДЕО)
Потребно је:
- 2 беланцета
- 50 г шећера
- кашичица сока од лимуна
- неколико капи ароме лимуна
- мало соли
- 100 г бадема
- 100 г шећера у праху
- жута прах боја
- пудинг или крем од лимуна
Бланширајте бадеме, па их уситните у блендеру са неколико кашика шећера у праху, затим полако додајте још шећера у праху, блендирајте, уз додавање остатка шећера, све док не добијете фино бадемово брашно. Убаците жуту прах боју и благо промешајте.
У беланце додајте мало соли, па шећер.
Беланца улупајте са мало соли, па сипајте половину смесе шећера и мутите док се не раствори, а затим додајте и остатак шећера и добро умутите. Додајте кашичицу сока од лимуна и неколико капи ароме, па још кратко измиксајте. Половину добијене смесе сипајте у суд са бадемовим брашном и помешајте.
Прочитајте још: Доручак који буди сва чула: Преливена пита са сиром (ФОТО/ВИДЕО)
Додајте преостали шам, па убаците у кесу или “дресир џак” и округлим наставком на подлогу истискујте гомилице пречника 3-3,5 цм. Оставите их да се благо осуше, па их пеците у рерни загрејаној на 150 степени око 15 минута. Оставите макаронсе да се охладе, а затим их одвојте од подлоге и онда спајајте по два кремом од лимуна.
ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ