Колачићи се праве једноставно, а приликом украшавања могу и деца да помогну.
Одвојте недељно јутро и направите ове колачиће које, ако их ставите у металну кутију, можете да једете данима.
Прочитајте још: Ово је једно од ОМИЉЕНИХ ЛЕТОВАЛИШТА СРБА! Масаже доступне свима НОН СТОП, а тест на корону НЕ ТРЕБА (ФОТО)
Прочитајте још: Овом питом ћете СВЕКРВУ оставити БЕЗ РЕЧИ, а ТАЈНА је у декорацији (ФОТО)
Састојци:
- 2 јајета
- 100 грама шећера
- 125 грама бутера
- 1/2 прашка за пециво
- 300 грама брашна
- 50 грама чоколаде
Припрема:
Умеси се тесто као за кранцлице: прцо се помешају шећер и бутер, додау два жуманца и једно беланце. Тесто се умеси са брашном, прашком за пециво и стави у фрижидер да се стегне.
Колачићи се пеку највише 15 минута и добијају се две туре плеха.
Тесто се после пола сата извади из фрижидера и развије оклагијом на дебљину од сантиметар. Модлицом се ваде срца и ређају у плех постављен папиром за печење. Рерна се укључи на најјаче, па се плех са колачићима убаци и јачина смањи на 180 степени.
Док се прва тура колачића пече (око 15 минута) прави се други плех срца.
Сачекајте да се стврдне чоколада Фото: А. М.
Прочитајте још: Једина торта коју једу БАЛЕРИНЕ, стави се у рерну и ЗАБОРАВИ! (ФОТО)
Када су колачићи испечени и охлађени време је да се у стакленој посуди на пари отопи чоколада. Колачићи се поређају и кашиком праве шаре или се умачу до половине.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈБУКУ