Mimoza salata je mnogima omiljeno predjelo.
Vreme pred kraj godine je obično rezervisano za okupljanje, obroke sa prijateljima i porodicom. Sada su nam recepti potrebni više nego ikada, pa ukoliko niste smislili pređelo ili dodatak jelu ostavljamo vam recept za mnogima omiljenu salatu - mimoza salatu.
Recept za mimoza salatu
Potrebno:
- 4 veća krompira
- 6 jaja
- 2 pavlake
- 1 majonez od 100 gr
- stišnjena šunka oko 300 gr
- kiseli krastavčići, pola tegle
- 300 gr kačkavalja ili trapista
- so i biber
Priprema:
Krompir obariti u ljusci pa ga skroz ohladiti i izrendati. Jaja dobro obariti, da žumance bude tvrdo kuvano. Izrendati šunku, sir i krastavčiće sitno iseckati.Izmutiti pavlaku i majonez.
Pročitajte još: Skoro svi je spremaju POGREŠNO: RUSKA SALATA je omiljena na prazničnoj trpezi, a PRAVE SASTOJKE malo ko zna
Nakon seckanja, ređajte redom, krompir, pa posoliti i pobiberiti pa namazati prelivom od pavlake i majoneza, potom staviti šunku, pa jaja i sir. Na kraju krastavčiće, pa premazati.
Ponoviti postupak još jednom, pa na kraju staviti izrendano žumance i sir.
Mimozu salatu služite hladnu i uživajte u ukusu.