Нећете морати да развлачите тесто преко стола
Из бакине кухиње нам стиже рецепт идеалан за доручак у породичној атмосфери.
Потребно је:
400 гр брашна
1 кашичица шећера
мало соли
200 мл млека
50 гр маслаца или маргарина
За надев:
1 црни лук / може млад/
1 паприка
зачина
4 чена белог лука
по жељ млевени бибер
уље
Припрема:
Пропржити на уљу сецкан лук и паприку, додати зачина сувога и млевени бибер по жељи. Пустите да се прохлади. Замесити тесто од наведених мера у глатко тесто, ставити у кесу и оставити да одмара 30 минута у кеси. Исећи га на два дела.
Побрашњивити сто па прво развити оклагијом што тање. Премазати га са половином маслаца па истрести охлађен лук и распоредити.
Одозго поклопити са другом развијеном кором па и њу премазати маслацом. Увити у ролницу па у пужа. Ставити да се одмара на хладно 30 минута. Окренути наопако па на папиру за печење развити оклагијом величине већег плеха 30 цм пречника.
Премазати целим умућеним јајетом. Пеци на 220 степени Ц пред крај смањити на 200 степени да порумени око 30 до 40 минута.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ