Овај нискокалорични нуспроизвод садржи велику количину гвожђа и витамина Б - и може бити права посластица
Oglas
Али не само то га чини привлачним, већ и деликатан укус и сочност. А да би језик испао такав, треба знати неколико трикова.
- Прво, требало би да изаберете прави - то јест, свеж говеђи језик. Боље је узимати охлађено, тако да је лакше проверити свежину. Месо испод грубе површине треба да буде розе - замолите продавца да направи мали рез како би то проверио.
- Друго, језик мора бити натопљен пре кувања у топлој, али не врућој води 30-40 минута.
- Треће, не бацајте језик у врелу воду. Напуните га водом и ставите на ватру. Чим се током кључања створи пена, уклоните је, оцедите воду и додајте нову - али већ кључалу воду.
- Језик треба да кувате дуго, око три сата - брзином од 25 минута на сваких 50 грама, плус још 20 минута. Отприлике сат времена пре спремности, посолите и баците поврће - цео лук и шаргарепу, исеците на велике комаде. Можете ставити и пар ловорових листова, али их треба уклонити након 15 минута.
- Кувани језик потопите у хладну воду на 5 минута – тако ће се охладити и кожа ће се лакше и брже скинути. И на крају, за резање говеђег језика на танке кришке, припремите веома оштар нож.
Језик можете послужити и као самостално јело, додати га у свеже салате са краставцем - ово ће учинити јело задовољавајућим, али ипак здравим и нискокалоричнијим.
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas