Радо виђена торта на славским трпезама.
Сочна чоколадна торта која се једноставно прави. Са готовим корама, на вама је само да умутите фил.
Прочитајте још: Српска ГИБАНИЦА, али она права "дундаста"! (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)
Рецепт за чоко моко торту
Састојци:
- чоколадне коре
- 500 мл чоколадног млека
- 700 г киселе павлаке
- 300 г млевеног кекса
- 150 г шећера у праху
- 500 г шлага
- 1 кесица
- 500 мл киселе воде
Припрема:
За фил умутите шлаг са киселом водом. Посебно умутите киселу павлаку са шећером у праху, па додајте млевени кекс. Измешајте да се сједини, па додајте 4 кашике претходно умућеног шлага и промешати. Ако је густо, додати још две кашике шлага.
Узмите прву кору и добро је испрскајте чоколадним млеком. Кад упије, намажите трећином фила, а преко нанесите трећину шлага. Исти поступак поновите са остатком материјала и завршите четвртом кором. И њу испрскајте чоколадним млеком, а одозго украсите кесицом умућеном шлага, чоколадним мрвицама или шећерним украсима по избору.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ