Rado viđena torta na slavskim trpezama.
Sočna čokoladna torta koja se jednostavno pravi. Sa gotovim korama, na vama je samo da umutite fil.
Pročitajte još: Srpska GIBANICA, ali ona prava "dundasta"! (RECEPT/VIDEO)
Recept za čoko moko tortu
Sastojci:
- čokoladne kore
- 500 ml čokoladnog mleka
- 700 g kisele pavlake
- 300 g mlevenog keksa
- 150 g šećera u prahu
- 500 g šlaga
- 1 kesica
- 500 ml kisele vode
Priprema:
Za fil umutite šlag sa kiselom vodom. Posebno umutite kiselu pavlaku sa šećerom u prahu, pa dodajte mleveni keks. Izmešajte da se sjedini, pa dodajte 4 kašike prethodno umućenog šlaga i promešati. Ako je gusto, dodati još dve kašike šlaga.
Uzmite prvu koru i dobro je isprskajte čokoladnim mlekom. Kad upije, namažite trećinom fila, a preko nanesite trećinu šlaga. Isti postupak ponovite sa ostatkom materijala i završite četvrtom korom. I nju isprskajte čokoladnim mlekom, a odozgo ukrasite kesicom umućenom šlaga, čokoladnim mrvicama ili šećernim ukrasima po izboru.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU