Кад је напола печен, по жељи око њега можете да распоредите кромпир исечен на колутовe
Oglas
Потребно је:
- 1 кг млевеног меса (јунетина и свињетина)
- 2 јајета
- кашичица соли
- 1/2 кашичице млевеног бибера
- кашика универзалног биљног зачина
- 60 г старог хлеба
- 150 мл воде
- 2 чена белог лука
За кајгану:
- 2 кашике уља
- 7 јаја
- кашичица универзалног биљног зачина
- кашичица тимијана
- кашика влашца
- кашика насецканог першуна
Пхото:Унспласх
ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Место где се КУПАЈУ ВИЛЕ И ВЕЧНО ВЕЗУЈУ ЗАЉУБЉЕНЕ: На овом месту ствара се један од НАЈВЕЋИХ ВОДОПАДА у Србији(ФОТО)
Припрема:
- У млевено месо додајте размућена јаја, со, бибер и универзални зачин.
- Стари хлеб исеците на веће комаде, прелијте водом и оставите да одстоји око 5 минута, па га добро оцедите и сједините с месом.
- У смесу још додајте изгњечен бели лук.
- Све добро измешајте, покријте и оставите са стране око сат времена.
- У ширем тигању загрејте уље, па излијте размућена јаја помешана са универзалним зачином.
- Кајгану пеците 2-3 минута, а затим додајте тимијан, влашац и першун.
- Алу-фолијом обложите плех величине 28х20 цм и премажите га уљем.
- По површини фолије распоредите трећину припремљене месне смесе.
- По месу распоредите пола количине кајгане, по кајгани распоредите другу трећину меса, а по месу преосталу кајгану.
- Све прекријте преосталом трећином месе.
- Помоћу фолије месо с кајганом савијте у ролат.
- У плех додајте још мало уља, а затим ролат (заједно с фолијом) пеците у рерни загрејаној на 200 степени, око сат времена.
- Током печења га подливајте водом.
ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ
БОНУС ВИДЕО:
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas