Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ЧИТАОЦИ КУВАЈУ: Роловано месо сa јајима је РЕЦЕПТ који ћете пожелети да сачувате

Кад је напола печен, по жељи око њега можете да распоредите кромпир исечен на колутовe

1654513976_max-delsid-zISvRUSGDfQ-unsplash.jpg
Пхото:Унспласх
Oglas

Потребно је:

  • 1 кг млевеног меса (јунетина и свињетина)
  • 2 јајета
  • кашичица соли
  • 1/2 кашичице млевеног бибера
  • кашика универзалног биљног зачина
  • 60 г старог хлеба
  • 150 мл воде
  • 2 чена белог лука

За кајгану:

  • 2 кашике уља
  • 7 јаја
  • кашичица универзалног биљног зачина
  • кашичица тимијана
  • кашика влашца
  • кашика насецканог першуна

Пхото:Унспласх

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Место где се КУПАЈУ ВИЛЕ И ВЕЧНО ВЕЗУЈУ ЗАЉУБЉЕНЕ: На овом месту ствара се један од НАЈВЕЋИХ ВОДОПАДА у Србији(ФОТО)

Припрема:

  1. У млевено месо додајте размућена јаја, со, бибер и универзални зачин.
  2. Стари хлеб исеците на веће комаде, прелијте водом и оставите да одстоји око 5 минута, па га добро оцедите и сједините с месом.
  3. У смесу још додајте изгњечен бели лук.
  4. Све добро измешајте, покријте и оставите са стране око сат времена.
  5. У ширем тигању загрејте уље, па излијте размућена јаја помешана са универзалним зачином.
  6. Кајгану пеците 2-3 минута, а затим додајте тимијан, влашац и першун.
  7. Алу-фолијом обложите плех величине 28х20 цм и премажите га уљем.
  8. По површини фолије распоредите трећину припремљене месне смесе.
  9. По месу распоредите пола количине кајгане, по кајгани распоредите другу трећину меса, а по месу преосталу кајгану.
  10. Све прекријте преосталом трећином месе.
  11. Помоћу фолије месо с кајганом савијте у ролат.
  12. У плех додајте још мало уља, а затим ролат (заједно с фолијом) пеците у рерни загрејаној на 200 степени, око сат времена.
  13. Током печења га подливајте водом.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

БОНУС ВИДЕО:

 

 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas