Крофне из рерне су здравија варијанта омиљеног десерта.
![1643642448_krofne.png](/cache/images/4/c/e/4/5/4ce45cf47cf3b2b98f7197f66e8e4d7d477c2fb8.jpg)
Крофне су омиљена посластица свих генерација, али њихово прављење изискује пуно времена, много уља и гуго стајање крај шпорета.
Међутим, крофне из рерне су готове за 20 минута, а нећете потрошити ни кап уља.
Прочитајте још: Јаја на другачији начин: Направите ОМЛЕТ СЛАНЕ МАФИНЕ, који су готови ЗАЧАС (РЕЦЕПТ)
Састојци:
70 г путера
125 мл млека
125 мл воде
2 јајета
1 кесица ванилог шећера
25 г свежег квасца
55 г путера за премаз крофни
мало соли
550 г брашна
Припрема:
Квасац растворити у мало млаке воде и оставити да нарасте. Потом га помешати са брашном и ванилиним шећером. Додати јаја, воду, млеко и растопљен путер, па умесити фино мекано тесто. Тесто оставити да нарасте.
Кад нарасте, тресто развити мало дебље и чашом вадити кругове. У плех ставити пек папир и премазати га растопљеним путером. Сваку крофну одозго намазати путером и пустити да у надођу плеху пре печења.
Крофне пећи у претходно загрејаној рерни на 200-220 степени, око 15 минута. Вруће крофне премазати растопљеним путером, и кад се охладе посути шећером у праху.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ