Krofne iz rerne su zdravija varijanta omiljenog deserta.
Krofne su omiljena poslastica svih generacija, ali njihovo pravljenje iziskuje puno vremena, mnogo ulja i gugo stajanje kraj šporeta.
Međutim, krofne iz rerne su gotove za 20 minuta, a nećete potrošiti ni kap ulja.
Pročitajte još: Jaja na drugačiji način: Napravite OMLET SLANE MAFINE, koji su gotovi ZAČAS (RECEPT)
Sastojci:
70 g putera
125 ml mleka
125 ml vode
2 jajeta
1 kesica vanilog šećera
25 g svežeg kvasca
55 g putera za premaz krofni
malo soli
550 g brašna
Priprema:
Kvasac rastvoriti u malo mlake vode i ostaviti da naraste. Potom ga pomešati sa brašnom i vanilinim šećerom. Dodati jaja, vodu, mleko i rastopljen puter, pa umesiti fino mekano testo. Testo ostaviti da naraste.
Kad naraste, tresto razviti malo deblje i čašom vaditi krugove. U pleh staviti pek papir i premazati ga rastopljenim puterom. Svaku krofnu odozgo namazati puterom i pustiti da u nadođu plehu pre pečenja.
Krofne peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200-220 stepeni, oko 15 minuta. Vruće krofne premazati rastopljenim puterom, i kad se ohlade posuti šećerom u prahu.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU