неке намринице имају много хранљивих састојака и могу да засите, а не гоје!
Ове намирнице обезбеђују довољно витамина, минерала и протеина, а не подижу ниво холестерола и масти.
За почетак махунасто поврће: пасуљ,боранија, грашак и боб. Ово је најздравије поврће које може да се спреми на безброј начина. Одличан су извор протеина, садрже антиоксиданте, витамине и минерале. Овим супер намирницама треба додати и печурке.
Прочитајте још: ПЕТ разлога зашто треба јести ГРОЖЂЕ, а најважнији је: ЛЕПА КОЖА
Овсена каша је богата влакнима и дуго држи осећај ситости. Да би била укуснија додајте млеко, јабуку и исецкано коштуњаво и суво воће.
Ко држи дијету нека једе јабуку, а грицка кокице и пистаће!
Кокице су најбоља грицкалица ако држите дијету! Пуне су влакана, дају осећај ситости имају мало калорија.
Риба, а нарочито скуша и туњевина богате су мастима и смањују жељи за храном. Протеини из рибе се дуго варе.
Није омиљена, али је савршена за линију Фото: Пексел
Јабука је пуна влакана и најбоља намирница за ужину јер "убија" жељу за слатким.
Барено јаје има само 75 калорија и шест грама протеина, па дуго држи ситим. Жене које поједу за доручак два барена јајета скинуле су у 65 одсто случајева више килорама од оних које то нису.
Прочитајте још: Ко једе ЦРНО грожђе ДОБРО СПАВА, а ко чисти кожу ОВИМ третманом има ЛЕПО ЛИЦЕ
Пистаћи су одлична грицкалица, а нарочито је добро јести их чистећи из љуске.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ