neke namrinice imaju mnogo hranljivih sastojaka i mogu da zasite, a ne goje!
Ove namirnice obezbeđuju dovoljno vitamina, minerala i proteina, a ne podižu nivo holesterola i masti.
Za početak mahunasto povrće: pasulj,boranija, grašak i bob. Ovo je najzdravije povrće koje može da se spremi na bezbroj načina. Odličan su izvor proteina, sadrže antioksidante, vitamine i minerale. Ovim super namirnicama treba dodati i pečurke.
Pročitajte još: PET razloga zašto treba jesti GROŽĐE, a najvažniji je: LEPA KOŽA
Ovsena kaša je bogata vlaknima i dugo drži osećaj sitosti. Da bi bila ukusnija dodajte mleko, jabuku i iseckano koštunjavo i suvo voće.
Ko drži dijetu neka jede jabuku, a gricka kokice i pistaće!
Kokice su najbolja grickalica ako držite dijetu! Pune su vlakana, daju osećaj sitosti imaju malo kalorija.
Riba, a naročito skuša i tunjevina bogate su mastima i smanjuju želji za hranom. Proteini iz ribe se dugo vare.
Nije omiljena, ali je savršena za liniju Foto: Peksel
Jabuka je puna vlakana i najbolja namirnica za užinu jer "ubija" želju za slatkim.
Bareno jaje ima samo 75 kalorija i šest grama proteina, pa dugo drži sitim. Žene koje pojedu za doručak dva barena jajeta skinule su u 65 odsto slučajeva više kilorama od onih koje to nisu.
Pročitajte još: Ko jede CRNO grožđe DOBRO SPAVA, a ko čisti kožu OVIM tretmanom ima LEPO LICE
Pistaći su odlična grickalica, a naročito je dobro jesti ih čisteći iz ljuske.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU