Махунарка дијета се базира на нискокалоричној исхрани, која сагорева масти брзо и лако, нема гладовања, а при томе тело добија све потребне хранљиве материје.
Масна храна је много заступљенија зими него лети, па не чуди што многи током зиме добију који килограм вишка. Да бисте то спречили препоручује се дијета са махунаркама.
Прочитајте још: Руски ИСЦЕЛИТЕЉ Голубовски: Кора нара решава ПОРЕМЕЋАЈЕ У ЦРЕВИМА
Предност дијете са махунаркама је у томе што она готово у потпуности одговара идеалном, односно медитеранском типу исхране.
Ово је, практично, зимска медитеранска дијета.
Ако махунаркама додате интегралне житарице, пуно поврћа и мало рибе, добићете у ствари минимално измењен медитерански тип исхране. У сваком случају, махунарке су здрава храна коју би требало редовно јести са дијетом или без ње.
Бирајте пасуљ, грашак, сочиво, соју, боб...
Сваког дана можете да бирате између пасуља, грашка, леблебија, сочива, соје, боба... Уз махунарке можете да једете и угљене хидрате, као што су тестенине и пиринач, свеже поврће или у облику супа или чорби, бело месо, рибу, јаја.
Прочитајте још: ЧУВЕНИ лекар МОЛОХОВ се куне у КРАЉА ЈЕСЕНИ и ЦАРА ЗИМЕ: Руси лече 20 БОЛЕСТИ белим кореном!
Понедељак
Доручак: шоља млека и интегрална кифла
Ручак: тестенине са пасуљем и салата од сезонског поврћа
Вечера: пилећа прса на жару, интегрално парче хлеба и салата од сезонског поврћа
Уторак
Доручак: јогурт и интегрално пециво
Ручак: пиринач, сочиво и поврће
Вечера: риба на жару са салатом од сезонског поврћа
Прочитајте још: Кошта 40 динара и ПРОВЕРЕН је зимски руски лек за подизање имунитета
Среда
Доручак: мешавина овсених, јечмених и ражаних пахуљица са немасним јогуртом
Ручак: интегралне тестенине, месо и поврће са роштиља
Вечера: хумус (намаз од леблебија), два двопека и салата по жељи
Четвртак
Доручак: интегрални двопек са џемом без шећера и шоља млека или чаја
Ручак: пиринач са поврћем
Вечера: паштета од пасуља, ајвар и интегрални двопек
Прочитајте још: ЕКСКЛУЗИВНО: Древни ЛЕК монаха са Свете Горе који "ДИЖЕ из МРТВИХ" (РЕЦЕПТ)
Петак
Доручак: барено јаје, шоља немасног јогурта, хлеб и ајвар
Ручак: леблебије са поврћем
Вечера: бело месо са роштиља, салата и интегрално пециво