Све чешће смо услед бројних обавеза у потрази за колачима који се не пеку
Хрскави чоколадниколач је енергетска бомба и прави се од неколико врста чоколаде. Можда ће вам бити интересантни и чоколадни мини чизкејк са орео кексом. Чоколадни колач је савршен десерт за љубитеље слаткиша, попут колача је, а не пече се и врло једноставно се прави. Ево како да направите хрскави чоколадни колач!
Састојци за хрскави део:
- 85 грама кукурузних пахуљица
- 60 грама ораха
- 2 кашике чоколадног крема
- 85 грама млечне чоколаде
За мекани део:
- 250 грама црне чоколаде
- 200 грама чоколадног крема
Рецепт за хрскави чоколадни колач
Измрвите кукурузне пахуљице
За хрскави чоколадни колач прво убаците кукурузне пахуљице у кесу за фрижидер и измрвите их оклагијом. Потом их пребаците у стаклену чинију.
Исецакјте орахе
Орахе исецкајте ножем на дасци и додајте их кукурузним пахуљицама. Преко тога сипајте чоколадни крем са истопљеном млечном чоколадом. Све добро измешајте. У мали калуп ставите папир за печење и на дно равномерно утапкајте ову смесу.
Истопите смесу за меки део
Смесу за меки део истопите и прелијте преко хрскаве смесе. Оставите у фрижидеру два сата, потом извадите из калупа и украсите са још ораха или лешника. Уживајте у хрскавом чоколадном колачу.
(Ствар укуса)
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ