Рецепт за овај колач је врло једноставан
Чоколадни колач можете да служите на рођенданима, када вам дођу гости, али и само када желите нешто слатко. Чоколадне посластице ретко ко одбија, а ако нисте искусна домаћица, доносимо вам најбољи и најјеноставнији рецепт. Направите чоколадни колач и то само од два састојка, а то су јабуке и чоколада. Супер је и што се овај колач не пече, па ће вам за припрему бити потребно мање од пола сата, а најтеже је да сачекате да се колач стегне.
Састојци:
- 1 кг јабука
- 300 г црне чоколаде без шец́ера
Рецепт за чоколадни колач од 2 састојка:
Ољуштите јабуке и исецкајте, па поређајте у шерпу. Прелијте водом и кувајте док не крене да кључа. Затим поклопите и кувајте још 5-7 минута. Процедите јабуке, па их добро изблендирајте или сједините ручним миксером. Треба да направите пире, а ако желите у јабуке можете да додате и мало цимета. Чоколаду истопите на пари, па помешајте са пиреом од јабука. Сипајте у науљену тепсију или гумени калуп, па поравнајте. Покријте провидном фолијом и охладите у фрижидеру неких 3-4 сата. Служите!
(Ствар укуса)
БОНУС ВИДЕО