Чоколадни колач коме ћете се враћати

Састојци:
Суви састојци:
- 60 г какао праха
- 225 г обичног брашна
- 1 кесица прашка за пециво
- пола кашичице соде бикарбоне
- прстохват соли
- 200 г шећера
Течни састојци:
- 240 мл млека
- 1 кашика сирћета
- 120 мл биљног уља
- 1 кашичица екстракта ваниле
- 180 мл кључале воде
Припрема:
Овај чоколадни колач је изузетно мекан, богат и сочан, а припрема се без јаја. Захваљујући комбинацији какао праха, млека и кључале воде, добија се интензиван чоколадни укус и лагана текстура. Идеалан је за љубитеље једноставних, али савршено укусних посластица.
Загрејати рерну на 170°Ц. Тепсију димензија 20x20 цм обложити папиром за печење.
У посуди помешати млеко и сирће, па оставити 5 минута да се активира. У другој чинији просејати брашно, какао прах, прашак за пециво, соду бикарбону и со. Додати шећер и промешати. Додати биљно уље, ванилу и млеко са сирћетом, па лагано измешати. На крају постепено додати кључалу воду, непрестано мешајући док се не добије глатко тесто.
Сипати смесу у припремљену тепсију и поравнати. Пећи око 40-45 минута, или док чачкалица убодена у средину не изађе чиста. Оставити да се колач потпуно охлади пре додавања глазуре.
Отопити тамну чоколаду са 2-3 кашике биљног уља на пари или у микроталасној. Прелити охлађени колач глазуром и равномерно распоредити. Оставити да се стегне пре сечења.
(Ствар укуса)
БОНУС ВИДЕО