Уживајте у укусима по традиционалним рецептима наших бака...
![1648674215_strudla.png](/cache/images/7/9/1/2/a/7912a02b662c41189e9d1193a591c3cb98a2a1ca.jpg)
Током периода поста суочавамо се са малим бројем слаткиша, које можемо конзумирати. Управо један такав, посни колач по традиционалним народним рецептима следи у наставку. У питању је сочна, посна штрудла са орасима која ће усрећити целу породицу.
Прочитајте још: Зашто се каже "КАО ДА ЈЕ ПАО С КРУШКЕ"? Нећете веровати какво значење се везује за ову воћку
Састојци за тесто:
- 500 милилитара млаке воде
- 5 кашика шећера
- 1 кашика сувог квасца
- 200 милилитара уља
- 1 кесица прашка за пециво
- 2 прстохвата соли
- 1100 грама брашна
Састојци за фил:
- 500 грама ораха
- 5 кашика шећера
- 1 ванилин шећер
Припрема:
У млаку воду ставити 1 кашику сувог квасца, 5 кашика шећера, након 5 минута додати уље, прашак за пециво, со и брашно. Умесити тесто и оставити да надолази. Кад надође поделити на 4 дела. Развући оклагијом, премазати па убити штрудлу
Прочитајте још: Музика током тренинга: Да ли нам заиста помаже да вежбамо боље?
Фил припремате тако што у воду најпре оставите орасе да се натопе, али да не буду густа смеса. Заједно са 5 кашика шећера и 1 ванилин шећер кувајт све пар минута док се шећер не отопи. Мазати фил на тесто, па уролати.
Пећи у рерни загрејаној на 180 до 200 степени док корица не порумени.
Бонус видео:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ