Uživajte u ukusima po tradicionalnim receptima naših baka...
Tokom perioda posta suočavamo se sa malim brojem slatkiša, koje možemo konzumirati. Upravo jedan takav, posni kolač po tradicionalnim narodnim receptima sledi u nastavku. U pitanju je sočna, posna štrudla sa orasima koja će usrećiti celu porodicu.
Pročitajte još: Zašto se kaže "KAO DA JE PAO S KRUŠKE"? Nećete verovati kakvo značenje se vezuje za ovu voćku
Sastojci za testo:
- 500 mililitara mlake vode
- 5 kašika šećera
- 1 kašika suvog kvasca
- 200 mililitara ulja
- 1 kesica praška za pecivo
- 2 prstohvata soli
- 1100 grama brašna
Sastojci za fil:
- 500 grama oraha
- 5 kašika šećera
- 1 vanilin šećer
Priprema:
U mlaku vodu staviti 1 kašiku suvog kvasca, 5 kašika šećera, nakon 5 minuta dodati ulje, prašak za pecivo, so i brašno. Umesiti testo i ostaviti da nadolazi. Kad nadođe podeliti na 4 dela. Razvući oklagijom, premazati pa ubiti štrudlu
Pročitajte još: Muzika tokom treninga: Da li nam zaista pomaže da vežbamo bolje?
Fil pripremate tako što u vodu najpre ostavite orase da se natope, ali da ne budu gusta smesa. Zajedno sa 5 kašika šećera i 1 vanilin šećer kuvajt sve par minuta dok se šećer ne otopi. Mazati fil na testo, pa urolati.
Peći u rerni zagrejanoj na 180 do 200 stepeni dok korica ne porumeni.
Bonus video:
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU