Десерт који ће обожавати сви љубитељи чоколаде
Oglas
Састојци:
- 480 г брашна
- 250 г шец́ера
- 300 г вишања без коштица
- 200 мл сока од вишања
- 2 кашичице инстант кафе размућене у 250 мл воде
- 1 банана
- 230 мл уља
- 60 г какаоа
- 1 кашичица соде бикарбоне
- 1 кашичица сирћета
- ванилин шечер, прстохват
- прстохват соли
Рецепт за посни чоколадни колач са вишњама:
Како бисте направили овај колач прво укључите рерну на 190 степени. Размутите инстант кафу и прохладите је. Просејте брашно. Прво помешајте све суве састојке. Затим прелијте соду сирц́етом, додајте сок од вишње, прохлађену кафу и уље. Помешајте течне и суве састојке, па све добро умутите миксером.
Подмажите посуду за печење уљем и поспите брашном. Сипајте половину теста у тепсију. Ољуштите банану и танко насецкајте. На тесто поређајте вишње и банану. Одозго сипајте други део теста.
Ставите решетку у рерну на средину. Пеците колач 35-45 минута, чачкалица би требало да буде сува. Пустите да се охлади па сервирајте.
(Ствар укуса)
БОНУС ВИДЕО
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas