Домаћице на друштвеним мрежама дела бројне необичне рецепте...
Омиљени рецепти за слаткише су нам они који не захтевају много времена за њихову припремау, али и они који не захтевају компликовано печење...
Прочитајте још: Идеалан летњи ручак: ПАЕЉА са морским плодовима за 20 минута (РЕЦЕПТ)
Састојци:
- 3 цела јајета
- 1 чаша шећера
- 1 шоља брашна меког
- 280 милитара млека
- 60 грама маргарина
- 100 грама презли
- 5 до 6 кашика шећера
- свеже шљиве
Припрема колача:
Плех димензија 24 са 24 центиметара, или приближних димензија, обложити папиром за печење. По дну плеха поређати преполовљене шљиве, тако да потпуно покрију дно.
Прочитајте још: Тарт од шљива какав сте видели само на ТВ: Пробајте, лако се прави! (РЕЦЕПТ)
Умутити пенасто јаја са шећером. Додати млеко и брашно, још мало измиксати, па смесу прелити преко шљива. Смеса је доста ретка, али нека вас то не брине, тако треба да буде. Колач пећи око 40 минута на 180 до 200 степени.
Прочитајте још: Ручак који се НЕ КУВА: Руска супа окрошка (РЕЦЕПТ)
Док се колач пече, спремити презле. У шерпици угрејати маргарин. Сипати презле и шећер, па пржити уз непрестано мешање. Пазите да не загори. Преко врућег колача сипати презле и добро их утапкати. Оставити колач да се потпуно охлади. Хладан колач исећи и послужити. Ја сам колаче вадила чашом и тако добила округао облик колача.
Напомена: Док се колач пече, шљиве, које су биле на дну, подигну се на врх, те тако добијемо другачији редослед.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ