Идеално слатко викенд изненађење за све укућане!
Чизкејк, кремаста и ваздушаста торта од маскрапоне сира која се топи у устима. Овај ћете укус памтити дуго времена, а иделан је за период када свеже јагоде можете наћи на пијацама.
Прочитајте још: Само одржавање базена кошта као МАЊИ СТАН У БЕОГРАДУ: Завирите у дом фудбалера Немање Матића и његове супруге (ФОТО)
Састојци за корицу:
- 300 грама млевене плазме
- 100 грама истопљеног путера
- 2 кашике шећера у праху
За воћни фил:
- 400 грама јагода
- 3 кашике шећера
- 1 кесица ванилин шећера
- 2 кашике густина
- 4 кашике вода
За крем бели:
- 400 грама маскрапоне сира
- 190 грама шећера у праху
- 250 милилитара слатке павлаке
- 1 кесица желатина
За гранш:
- 100 грама беле чоколаде
- 50 милилитара слатке павлаке
Припрема:
За корицу сјединити све састојке и утиснути у округли калуп пречник 22 центиметара и одложити у фрижидеру док припремите воћни фил.
Прочитајте још: Радост у дому Лидије Вукићевић: Њен наследник поделио важну вест (ФОТО)
За воћни фил у шерпицу исећи на пола свеже јагоде, додати шећер и ванилин шећер и ставити да прокључа. Густин растворити са 4 кашике хладне воде. Када воће прокључа утиснути га штапним миксером или у блендер,па поново вратити на ринглу. Затим улити густин и скувати до густине. Воћни фил оставити да се охлади па распоредити по корици и одложити у фрижидеру док припремите бели фил.
Прочитајте још: Маша Терзић прославила рођендан без изабраника? Непосредно пред порођај организовала прославу, а Звездан је изјавио ово (ФОТО)
За бели фил растворити желатин са 4 кашике хладне воде и оставити да набубри. Слатку павлаку умутити посебно и оставити по страни. Маскрапоне сира и шећер у праху заједно сјединити,па додати умућену слатку павлаку и добро све измутити. Желатин истопити на тихој ватри,када се истопи додати једну кашику фила лепо размутити и улити у фил и поново миксером умутити крем фил. Готов крем равномерно распоредити по корици и лепо поравњати,па одложити у фрижидеру док припремите ганаш.
За припрему гранша на средњој температури отопити чоколаду са слатком павлаком, непрестано мешати да добијете течну белу чоколаду,па лагано прелити преко белог фила.
Колач одложити у фрижидер на хлађење најбоље преко ноћи. Следећег дана послужити.
Бонус видео:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ