Овај сочни колач прави се брзо и лако, а притом је посан.
Потребно је
150 г посног кекса
1л сојиног млека
5 кашика шећера
3 пудинга од ваниле
125 г маргарина
200 мл биљне слатке павлаке
50 г шећера у праху
700-800 г јагода
мало сојиног млека за умакање кекса
биљни шлаг за декорацију
Припрема:
Размутите пудинг са шећером и мало сојиног млека, а остатак оставите да проври. Кад проври, закувајте размућени пудинг. Улупајте омекшали маргарин са шећером у праху. Маргарину додајте охлађен пудинг. Улупајте биљну слатку павлаку па и њу додајте крему и све умутите.
На дно посуде 30 x 20 цм послажите ред посног кекса намоченог у сојино млеко. Преко ставите мало више од пола крема, па насецкајте јагоде, опет мало више од пола мере. Преко опет ставите остатак фила, полако кашиком помало вадите и распоредите преко јагода, па полако кашиком развуците.
Трпеза
Бонус видео:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ