Кремасто и фино. Ова посластица припрема се од састојака које у сваком тренутку имамо у кући.
Уколико мислите да немате код куће много састојака да бисте своју породицу обрадовали слаткишем, прочитајте овај рецепт.
Прочитаје још: Недељни ручак који се једе прстима: ХРСКАВА пилећа КРИЛЦА (ФОТО)
Уз то, уколико код куће имате и неко сезонско воће, отопићете срца својих укућана док им се у устима буде топио овај ваздушасти и лагани колач.
Састојци за кору:
- 5 јаја
- 8 кашика шећера
- 4 кашике брашна
- 1 кашика какаоа
- 1 прашак за пециво
Састојци за фил:
- 250 грама маргарина
- 6 јаја
- 6 кашика шећера у праху
- 250 грама црне чоколаде
- 200 милилитара слатке павлаке
- 200 грама свежих јагода (или воћа по жељи)
Прочитаје још: Здравље на тањиру: Парадајз пуњен ИЗНЕНАЂЕЊЕМ
Припрема:
За припрему коре умутити јаја, 5 кашика шећера,4 кашике брашна, какао и прашак за пециво. Пећи док не порумени на 200 степени у плеху претходно подмазаном и брашном посутом плеху.
Испечену кору прелити сирупом од 400 милилитара воде и три кашике шећера, који смо претходно загрејали на рингли.
Прочитаје још: За 20 МИНУТА направите СОЧНЕ колачиће од шаке ТРЕШЊА (Фото)
За фил је најпре потребно пенасто умутити маргарин, па у њега додати 6 жуманаца умућених са 6 кашика шећера у праху. Додати 250 грама отопљене чоколаде и снег од 6 беланаца. Потпом премазати преко корице.
Прочитаје још: Рестована пилећа џигерица МЕКАНА као душа
Умутити слатку павлаку, па премазати преко фила. Украсити јагодама или свежим воћем по избору.
Пријатно!