Маслине су идеалан прилог уз овај хлеб
Oglas
Потребно је:
- 700 г брашна
- 30 г свежег квасца
- 1 кашичица соли
- 1 кашичица шећера
- 1 кашика провансалске мешавине зачина
- 80 мл маслиновог уља
- 300 мл топле воде
- неколико маслина
- крупна морска со
Пхото: месимозаједно.рс
Припрема:
- У 200 мл млаке воде размутите квасац додајте кашичицу шећера и брашна па добро измешајте и оставите на топлом да надође.
- У ванглици сјединити половину брашна с кашичицом соли и мешавином зачина.
- Сипајте надошли квасац, преостало млако млеко и маслиново уље, па промешајте.
- Постепено додавајте остатак брашна и месите рукама док се тесто не одвоји од ванглице.
- Умешено тесто прекријте крпом и оставите на топлом да надође.
- Тесто поделите на четири једнака дела.
- Прво узмите два дела, па науљеним рукама истањите сваки део да бисте добили облик листа.
- Пребаците на плех обложен папиром за печење.
- Засеците га оштрим ножем најпре по средини а затим и укосо с обе стране.
- Прорезе мало раширите да би се тесто раздвојило.
- На исти начин обликујте још два хлепчића.
- Поспите их крупном морском сољу и утисните маслине.
- Пеците у загрејаној рерни на 200 степени, око 25 минута.
ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ
БОНУС ВИДЕО:
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas