Да ли сте спремни за хармонију укуса?
Доносимо вам предлог за савршени чоколадни колач који освежава својим воћним нотама. Испробајте га већ данас, доста је једноставан за припрему...
Прочитајте још: Шаренило боја и витамина из рерне: Идеалан ручак за све који су на дијети (ФОТО/ВИДЕО)
Састојци за кору:
- 5 јаја
- 10 касика шећера
- 50 милилитара уља
- 50 милилитара млека
- 8 кашика брашна
- 3 кашике какао
- 1 прашак за пециво
Састојци за жути фил:
- 500 милилитара млека (одвојити 100 милилитара да се размуте 2 пудинга од ваниле)
- 150 грама шећера
- 100 милилитара слатке павлаке
- 4 кашике млека у праху
- 150 грама маргарина
- 2 пудинга од ваниле
Састојци за воћни фил:
- 600 грама купина
- 4 кашике шећера
- 2 пудинга од ваниле
Састојци за чоколадну глазуру:
- 200 грама чоколаде
- 100 милилитара
Припрема:
Умутити беланца са шећером и додати зуманца, па све сјединити. Додати уље, млеко, па још мало све заједно измиксати. Суве састојке помешати и ручно са шпатулом умешати . Разлити у калуп димензија 20 центиметара дужине и ширине и пећи на 180 степени око 25 мин. Кору оставити да се прохлади и исеци је на пола да се добију две коре.
За припрему жутог фила ставити млеко помешано са шећером да се кува, а у другу посуду размутити два пудинга од ваниле. Кад млеко проври додати размућен пудинг и кувати док се не згусне. У прохлађен фил додати 150 грама маргарина,100 милилитара слатке павлаке и 4 кашике млека у праху. Све добро измиксати да се добије кремаст фил.
Прочитајте још: 10 ствари које не би требало да СИПАТЕ У СУДОПЕРУ
Прелити купине са 200 милилитара воде и додати 4 кашике шећера и оставити да прокува. У другу посуду размутитии 2 пудинга од слатке павлаке са 100 милилитара воде. Саставити са купинама и кувати да се воћни фил згусне.
Кору коју сте пресекли на два дела ставите једну на дно налијете воћни фил док је још врућ и оставите да се прохлади. Преко њега иде жути ванил крем и други део коре.
Прочитајте још: Како се одржавају ЈАСТУЦИ ОД МЕМОРИЈСКЕ ПЕНЕ? Никако не би требало да их перете
За припрему чоколадне глазуре, растопити 200 грама чоколаде у 100 милилитара слатке павлаке коју сте претходно загрејали. Колач је најбоље направити да одстоји преко ноћи у фрижидеру и да се фино стегне.
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ