Кремпита је старински колач који је једноставан за прављење. Уживајте у кремастом укусу.
Састојци за бисквит: 3 јаја, 3 кашике шећера, 1 ванилин шећер, 2 кашика уља, 3 кашика брашна, 1/2 кашичице прашка за пециво.
Састојци за фил: 1/2 литра млека, 2 кашике шећера, 2 кесице ванилин шећер, 5 кашике брашна, 3 жуманца.
Шам: 3 беланца, 2 кашике шећера.
Прочитајте још: Здрав слаткиш у ПАР ПОТЕЗА: Потребни су вам грожђе, шећер и кухињски ТРИК! (РЕЦЕПТ/ФОТО)
Поступак:
Јаја умутити пенасто (прво беланца), додати шећер и ванилин шећер. Додати уље и кашиком умешати брашно помешано са прашком за пециво. Пећи у калупу за торте које је обложен пек папиром. Готову кору охладити и пресећи на пола је да се добије две.
Прочитајте још: Рецепт за НАЈСОЧНИЈУ баклаву са пистаћима! (РЕЦЕПТ/ФОТО)
400 мл млека сипати у шерпу да се кува, 3 жумаца умутити са 2 кашике шећера и 2 кесице ванилин шећера. У умућена жуманца додати 100 мл млека и 5 кашика брашна. Када млеко почне да кључа, склонити са шпорета и сипати смесу са жуманцима. Вратити на шпорет, мутити да се фил згусне. Па затим склонити са шпорета да се прохлади.
3 беланца умутити са 2 кашике шећера.
У прохлађен фил лагано миксером или кашком умешати умућена беланца. На доњу кору бисквита сипати крем па ставити другу кору.Посути са шећером у праху. Пријатно!
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ