Хладне вечери идеалне су за сочне слаткише...
Стари Грци су први узгајали рогач, а данас га има готово свуда. Због сличног укуса људи обично поистовећују рогач са чоколадом. Међутим, рогач је много здравији од чоколаде у шта ћете се у наставку текста уверити. Има двоструку већу количину калцијума од какаоа, не садржи једињења која изазивају главобољу и мигрену и не садржи масти и кофеин.
Прочитајте још: Да ли партнеру треба признати превару? Психолог саветује да добро размислите због ЈЕДНОГ разлога
Доносимо вам рецепт за сочан колач са рогачем.
Састојци за прирпему колача:
- 4 јаја
- 2 веће јабуке
- 150 грама рогача
- 3 кашике спелтиног брашна
- 1 кашика спелтиног гриза
- 1 прашак за пециво
- 80 грама кокос шећер
- 100 милилитара кокосовог уља
- 100 милилитара бадемовог млека
Прочитајте још: Савети који ће вам помоћи да имате миран и квалитетан сан
Прелив за колач:
- 100 грама тамне чоколаде
- какао
Припрема посластице:
Загрејте рерну на 180 степени. Тепсију обложите папиром за печење.
Јабуке оперите, огулите и нарендајте. Умутите јаја, додајте уље, млијеко и нарендане јабуке. Помешајте рогач, брашно, гриз, прашак за пециво и шећер. Добро промешајте и додајте у мокру смесу. Мешајте док не постигнете да је смеса уједначена. Смесу излијте у претходно припремљен калуп.
Прочитајте још: Свака веза пролази кроз ПЕТ ФАЗА, али већина парова остане заглављено у ТРЕЋОЈ
Пећи на 180 степени, 25 до 30 минута.
Пустити да се охлади, па затим прелијте чоколадом коју сте отопили са мало млека. Када се прелив охлади поспите какааом.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ