Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ДИЈЕТА ЛЕПЕ БРЕНЕ: Певачица је уз ову исхрану смршала 17 килограма

Погледајте јеловник уз који је Лепа Брена успела да смрша

1692183341_Foto-Shutterstock-Ataimages.rs.jpg
Фото: Схуттерсток, Атаимагес.рс
Oglas

Лепа Брена на почетку каријере решила је да направи велику промену у свом изгледу. Смршала је 17 килограма за шест месеци. Када је након дијете стала на сцену, била је то нека нова Лепа Брена и баш таква је дошла до музичког трона.

Бренину протеинску дијету детаљно је анализирала нутрициониста-дијететичар Јованом Срејић Ферлугом која је за вас саставила петодневни јеловник.

ДАН 1

Доручак: кајгана са паприком и печуркама.

Потребно је: 2 јаја, ½ шоље печурака, ½ шоље паприке, 20 г изренданог сира, 1,5 супене кашике маслиновог уља, 50 г младог сира, со и бибер по укусу.

Припрема: ставити састојке у чинију, добро промешати, угрејати маслиново уље у тигању и сипати састојке. Лагано пржити.

Ручак: тањир потажа од поврћа, 200 г грилованог меса, свежа салата од поврћа по избору.

Вечера: туна салата са сусамом.

Потребно је: 2 шоље купуса, млади лук, 10 ротквица, ½ конзерве туњевине.

Дресинг: 1 кашика уља, 1 кашика сирћета/лимуновог сока, 1 кашика печеног сусама, 1 шоља јогурта.

Прирема: исецкајте састојке и добро промешајте. Прелијте дресингом.

ДАН 2

Доручак: салата и 2 кувана јајета.За салату је потребно: 1 шоља купуса, ½ шоље шаргарепе, ½ шоље цвекле, 1 супена кашика уља.

Вечера: витаминска салата са коцкицама меса.

Потребно је: 1 шоља ренданог зеленог купуса, 1 шоља ренданог црвеног купуса, ½ шоље рендане шаргарепе, ½ шоље рендане цвекле, ½ шоље рендане јабуке, 1 кашика маслиновог уља, лимунов сок уместо сирћета, хималајска со, 100 г грилованог пилећег белог меса.

Припрема: ставити месо у чинију, додати поврће и рендану јабуку. Промешати. Сипати уље и лимунов сок. Зачинити.

 

ДАН 3

Доручак: омлет са броколијем и сиром.

Потребно је: 2 јаја, ¾ шоља (70 г) броколија, 2 супене кашике изренданог сира, 1 кашичица маслиновог уља, со, бибер, 1 шоља јогурта.

Припрема: пропржите комадиће броколија, па додајте умућена зачињена јаја. Лагано прижите и додајте остале састојке.

Ручак: тањир потажа од поврћа, 150 г грилованог бифтека, свежа салата од поврћа.

Вечера: медитеранска салата од туњевине.

Потребно је: ¼ зелене салате, 100 г парадајза, ¼ црвеног лука, ½ краставца, ½ зелене паприке, 20 г фета сира, 20 г маслина, ½ кашике оригана, ½ конзерве туњевине у маслиновом уљу, 15 мл сирћета/лимуновог сока, ½ супене кашике уља, 200 мл јогурта.

Припрема: промешати туњевину, зелену салату, парадајз, црвени лук, краставац и паприку. Додати сир и маслине и јогурт. Додатно промешати, ставити сир, маслине и прелити сирћетом или лимуновим соком.

ДАН 4

Доручак: омлет и салата.

Потребно је: 2 јаја, 100 г поврћа, 1 кашика уља, 1 шоља јогурта/кефира, 1,5 шоља исецкане зелене салате, ½ супена кашика уља, лимунов сок.

Припрема: умутити јаја, додати поврће, уље, зелену салату и јогурт/кефир. Зачинити са ½ супене кашике уља и лимуновим соком.

Ручак: тањир потажа, 200 г грилованог белог меса, свежа салата од поврћа.

Вечера: Цезар салата.

Потребно је: 2 шоље исецкане зелене салата, ½ шоље изрендане шаргарепе, ½ шоље изрендане цвекле, туњевина (½ конзерве од 160 г), 30 г фета сира, 1 кашичица маслиновог уља, лимун уместо сирћета, хималајска со, шоља јогурта.

Припрема: додати у чинију састојак по састојак. Зачинити уљем и лимуном.

ДАН 5

Доручак: мафини са паприком, печуркама и јајима.

Потребно је: 2 јаја, ½ шоље печурака, ¼ шоље црвеног купуса, 20 г изренданог сира, 1 супена кашика јогурта, 1,5 супена кашика маслиновог уља, со, бибер по укусу, 50 г младог сира.

Припрема: загрејати рерну на 180°Ц па подмазати калуп за печење мафина са ½ кашике маслиновог уља. Продинстати ситно исецкано поврће на ½ кашике маслиновог уља на средњој температури док не омекне, зачинити соли и бибером. У посебној посуди умутити јаја, јогурт, со и бибер. Напунити модлу тако да се свака преграда прво попуни поврћем до пола, па прелијте мешавином са јајима. На крају додати нарендан сир и пећи 20 минута или док мафини не добију златнобраон боју.

Ручак: тањир потажа од поврћа, 200 г гриловане рибе, свежа салата од поврћа.Вечера: витаминска салата са коцкицама меса.

Потребно је: 1 шоља ренданог зеленог купуса, 1 шоља ренданог црвеног купуса, ½ шоље рендане шаргарепе, ½ шоље рендане цвекле, ½ шоље рендане јабуке, 1 кашика маслиновог уља, лимунов сок уместо сирћета, хималајска со, 100 г грилованог пилећег белог меса.

Припрема: ставити месо у чинију, додати поврће и рендану јабуку. Промешати. Сипати уље и лимунов сок. Зачинити.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas