Код нара ништа не треба бацати јер је и кора лековита.
У давна времена, на Истоку, нар је сматран за краљевско воће које лечи многе болести. Сок од ове воћке позитивно делује на срце и крвне судове, а од његове коре може се направити чај, који је такође лековит.
Сматра се да кору нара никако не треба бацати јер она сузбија развој патогена код људи.
Осим тога, кора нара садржи доста корисних микроелемената. Има антипаразитно, антиинфламаторно и антибактеријско дејство, а бори се и против разних инфекција и вируса.
Прочитајте још: Садржи више витамина Ц него ЛИМУН, а идеална је и за ПЛУЋА: Направите чај или сок од ДУЊА (РЕЦЕПТ)
Рецепт за чај од коре нара
У размери 1:20 ставите у теглу суву кору нара и кључалу воду. Поклопите папирним убрусом и оставите да одстоји пола сата. Потом процедите чај и попијте.
Како изабрати квалитетан нар?
Добар нар је онај који има суву кору и сочан садржај.
Љуска нара не би требало да буде глатка, може да буде чак и мало прилепљена за семенке, као да је свенула.
Ипак, нар мора да буде чврст на додир, али никако зелен.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ