Спремите напитак по традиционалној рецептури
Сок од цвекле лек је у течном стању од кога имунитет само јача! Добро обратите пажњу на рецепт који наши стари знају напамет:
Састојци:
2 кг цвекле
3 кг шећера
3 кесице ванилин шећера
3 кесице лимунтуса (лимунске киселине)
Припрема:
Цвекле оперите, ољуштите, а потом изрежите на колутове. Шерпу напуните са 3 литара хладне воде,па кувајте док не прокључа, смањите температуру и кувајте још отприлике 30 минута. Склоните са шпорета, па извадите цвеклу. У шерпу додајте шећер, па мешајте док се не истопи. На крају додајте ванилин шећер и лимунтус, мешајући док се састојци не сједине. У опране и стерилисане стаклене флаше сипајте врућ сок и добро их затворите. Након што се сок охлади на собној температури, па га ставите у фрижидер. Од дате количине добићете неколико литара сока који можете размутити по жељи.
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ