Коштице у лубеници садрже и триптофан, који учествује у производњи серотонина.
Постоје људи који када једу лубеницу редовно избацују коштице.
Ипак, истраживања показују да су мале црне семенке прави извор здравља, јер садрже толико минерала који су задужени за различита стања организма.
Прочитајте још: Може ли се лубеница ЗАМРЗНУТИ? Да, ако испоштујете неколико правила
Семенке лубенице садрже влакна која позитивно утичу на рад пробавног тракта и тако олакшавају надутост.
Оне садрже калијум који регулише количину воде у нашем организму, па тако смањује отоке зглобова и стопала.
Коштице садрже витамин е, који утиче на здравље коже, а спречава флеке и пегице. Такође, пуне су антиоксиданса, чиме успоравају процес старења коже.
Захваљујући бројним другим минералима који се налазе у коштицама, попут гвожђа, ојачаћемо имунитет и бићемо здравији.
Садрже и триптофан, који учествује у производњи серотонина, задуженог за регулацију стреса и депресије.
Коштице су богате магнезијумом и цинком, који су битни у функционисању целог организма.
Прочитајте још: Направите саксију од ПОКВАРЕНЕ лубенице (ВИДЕО)
Уколико не волите да једете црне семенке из овог воће, направите онда од њих чај или напитак, и уживајте у благодетима које поседују.
Рецепт за чај је врло једноставан - прокувајте четири кашичице здробљених семенки 15-ак минута у два литра кључале воде.
За напитак од лубенице, здробљене семенке и кришке лубенице ставите у блендер, и зачините с неколико листића свеже нане.
Овај напитак може да се конзумира као хладан, али и као топао.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ