· · Komentari: 2
LEPOTA I ZDRAVLJE

Zaboravite na GLADOVANJE, otkrivamo vam RAZLIKE između dijete i zdrave ishrane

Na meniju su hleb i slatkiši, a ipak ste fit

Depositphotos_16212321_s-2019.jpg
Foto: Depozit

Kako su pred nama leto, visoke temperature, bazeni i plaže, sada je period kada svi pokušavamo da se na što brži i lakši način rešimo viška kilograma.

Foto: Depozit

Ono u čemu mnogi greše je što se radije opredeljuju za rigorozne dijete, posle kojih dolazi poznati "jo-jo" efekat, odnosno brzi povratak brzo izgubljenih kilograma.

Pročitajte još: Pridržavajte se ovih SAVETA: Ključ za borbu sa STERILITETOM je POSEBNA ishrana!

Zdrava ishrana s druge strane, nije sinonim za dijetu, niti podrazumeva gladovanje. NJome ćemo popraviti svoje raspoloženje, poboljšati svoje zdravlje i dugotrajno se rešiti viška.

Za svaku "nezdravu", odnosno kaloričnu hranu, postoji zdrava zamena. Tako ćete, na primer, beli hleb zameniti integralnim ili beskavsnim, mlečnu čokoladu zameniti crnom, a punomasni sir onim bez masti.

Pročitajte još: OČAJNICA i još četiri vrste biljaka pomažu kod neplodnosti: Ovo je SPISAK recepata

Kolač bez griže savesti
Potrebne namirnice su jedna banana, 200 ml mleka, jedno jaje, štangla crne čokolade, 20g kikiriki putera i kašika kakaa.Sve sastojke osim čokolade ubacite u blender, zatim smesu izliti na pek papir u okrugli sud. Čokoladu izlomiti i dodati preko. Peći na 200 stepeni 20-25 minuta. Ispečeni kolač premazati kikiriki puterom i po želji dodajte crveno voće.

Dva kuvana jaja i šaka badema su odličan izbor za početak dana, a bareno povrće i parče kuvane piletine za ručak umesto pljeskavice su pun pogodak.

Umesto dijete koja podrazumeva gladovanje i unos od 900-1000 kalorija dnevno, odlučite se za zdrave obroke, nemojte brojati grame i kalorije već izbalansirajte unos proteina, ugljenih hidrata i masti i jedite što više organskih namirnica. 

Pročitajte još: Retko idete u toalet, ali ne uzimajte odmah lekove: Olakšajte život prirodnim sredstvima

Unos zdravih namirnica radikalno utiče na stanje našeg organizma. Poboljšava rad srca, ubrzava metabolizam, a i može nas učiniti fizički lepšim tako što će povećati čvrstinu i sjaj kože.

Na kraju, svakodnevna ili česta fizička aktivnost će dovesti do nekog rezultata, ali sigrno neće do željene forme ukoliko se ne hranite zdravo.

 

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.